Friday, April 30, 2010

Monyet Bukan Sebarang Monyet!!!

Oh Monyet!!!

Sebenarnya seronok kawan dengan monyet ni, dia faham apa kita cakap.. bila pergi Zoo suka sangat pergi tengok monyet.. comelkan.. dengan mata dia yang macam-macam colour... geram!!! Rasanya best lagi jadi monyet.. x payah nak pikir macam-macam masalah.

Monyet ni lagi best, bahagia sangat-sangat.. aku pon nak bahagia macam ni.. keluarga yang sangat bahagia... yang x tahan tu sampai boleh bawa moto lagi... ooo... aku x kisah orang nak kata apa dekat kita.. yang penting kita betul-betul sayang dekat dia kan..?


Menurut Profesor monyet ni, seseorang yang marah tandanya sayang dekat kita. dia ambil berat sangat dekat kita. lagi dia marah, lagi dia sayang dekat kita. Betul x monyet? betul x? tapi monyet dekat sini sedih.. 100kali mintak maaf.. tapi x dilayan.. sedih lah...

P/s- Lupakan aje benda yang udah lepas.. mulakan hidup baru... buang yang keruh ambil yang jernih. Tidak semua orang dekat dunia sempurna. betul x Prof. monyet..? walaupun istilah monyet digunakan.. banyak maksud yang tersurat dan tersirat yang hendak diluahkan.



Thursday, April 29, 2010

Bad Mood


Geram.. sakit hati... kenapa!!! kenapa dan kenapa? Buat ni x boleh.. buat tu x boleh.. habis tu nak suruh aku buat apa? lebih baik mati dari hidup.. Bila mati tanam dekat kubur.. Then, boleh bersukaria rite?

Masalah!!! masalah.. macam-macam masalah.. kawan-kawan pon satu hal lagi.. selalu buat aku tertekan. Wahai Prof. Dr. En. Pn. #$%^$#@@... tanpa aku siapa lah engkau semua.. aku bayar yuran.. belajar bukan free.. So, jangan nak buat kecoh dalam Class..

Kepada kawan-kawan yang kena marah tadi, kawan-kawan FB yang tidak dilayan.. Kawan2 YM kena maki secara Free.. Ampon dan maaf ye.. hari ni stress sangat..
macam-macam masalah.. Yang Si dia pon satu.. menyepikan diri... tah pergi mana..

Orang lain pon Exam juga.. Tapi x da lah menyepi diri.. macam dah kena sorok kat hantu pulak... geram..geram.... marah ni....

Tuesday, April 27, 2010

Terharu!!!!




Ho3..
Rasa lucu baca blog kawan Danny yang dua orang ni...
lucu sangat-sangat..
nak tahu kenapa... kawan kepada dua orang ni telah ditipu dalam skim gores dan menang...
Tapi x tahu lah siapa yang kena tipu..

sama ada si "S" "H" atau "F"

sebab cerita mereka masih samar-samar lagi...

untuk maklumat lanjut:-


Kelaparan!!!


Lapar!!!

Ho3.. lama x update blog.. bila mau update jak.. tiba2 rasa lapar.. lol.. kalau sebelum ni x da selera nak makan. tapi sekarang rasa nak makan. Aku geram dengan Pak Cik sorang ni. Kirim beli Burger, dari tengah hari sampai sekarang tak bali lagi. cakap sekejap saja. Bila call dia tak angkat. Siap ko lepas ni, aku akan bagi tazkirah untuk kuliah maghrib ni dekat engkau.

Lapar!!! aku terpaksa mengemis di bilik Joe.. Thx Joe untuk roti, biskut, Milo Ais. Nanti U masuk dalam bil jak. cukup bulan aku bayar. huhu...


Wednesday, April 21, 2010

Sayang!!! Maafkan Danny...


Lagu ni ditujukan Khas buat orang yang paling Danny sayang.. Terimalah lagu ini sebagai tanda ucapan terima kasih kepada Si dia yang telah memaafkan Danny.. Tq Sayang.. I Love you 4 ever....


video

Ikhlas dari
-Daany-

Sunday, April 18, 2010

1 minggu, 1 hari, 1 jam, 1 minit, 1 saat

Hampir 1 minggu x update blog.. busy jak...
Seronok... memang seronok...
Walaupun sekejap masa berjalan..aku rasa puas sangat..
Berjumpa dengan family, terutama adik-adik aku..
Sepanjang 1 minggu aku menghabiskan masa bersama dengan mereka..

Esok bermulah hari-hari yang paling busy buat aku..
Semester baru dah bermula... Oh.. Tidak.. Tidak...
Thesis baru akan menanti aku...
kalau sebelum ni, semasa amik degree.. aku boleh bercuti 1 hingga 2 bulan...
sekarang cuma 1 minggu jak.. memang penat..
Ini semua gara-gara lecture yang bagi cadangan..

Mereka suruh aku habiskan Master dalam masa 1 tahun setengah..
pada mulanya aku mahu buat 2 tahun..
aku cuba menyahut cabaran tersebut...
walaupun cuti terhad... x kisah lah..
lepas ni udah boleh kerja bha....

Monday, April 12, 2010

Semester Baru Akan Bermula

X sabar rasanya tunggu minggu depan...
Exam & Thesis udah selesai..
So aku udah merdeka.. merdeka..merdeka..
haha.. minggu depan semester baru bermula..

Eh.. udah ka.. belum lagi..
Minggu depan lagi 4 Thesis akan memanggil aku..
seronoknya.. Apa rasanya tajuk yang akan aku buat...
aku harap tidaklah seperti sem ini.. boleh jadik gila..

untuk sem ni..
TQ kepada semua yang membantu dalam menyiapkan thesis..
terutama kepada teman-teman FB yang banyak bagi maklumat..
Prof., Dr. Lecture yang banyak beri tunjuk ajar...
Responden2 yang terlibat.. sayang kamu semua...

Aku harap sem baru.. akan memberi sinar baru..
Chayok!!!

Tuesday, April 6, 2010

Merdeka!!

Akhirnya rasa ringan sikit kepala otak ni..
Semua Thesis Danny berjaya siapkan..
Walaupun tempoh hantar masih ada, Danny berjaya siapkan awal..
Jadinya sekarang Danny dah Merdeka...

Ho3.. Merdeka! merdeka! Merdeka!..
Oh tidak.. belum Merdeka lagi.. Bulan 12 baru Merdeka..
Lagi 7-8 bulan baru aku merdeka..

video

Lagu ni ditujukan khas buat mereka yang suka memberi komen dalam blog Daniel.. terutama "H" dan "S"
Selamat mendengar...

Thursday, April 1, 2010

Disco VS Naughty

( Dance sampai x ingat dunia, inilah duniaku.. seminggu 1 kali)

Betapa penatnya hari ni, Danny, Joe, Zara, dan Qeila menunjukan skill yang sudah hampir seminggu terpendam dekat The Empire Hotel & Club Brunei.. memang seronok, jam 10mlm masuk dan jam 2 pg baru keluar. Dany dgn Qeila, Joe dgn Zara. macam pinang dibelah dua. bila dah dance x sedar udah jam 2, kepala semua dah x betul.goyang-goyang macam orang x betul. Bila lampu tutup mulalah Dany dengan Joe noty2 dekat orang dalam tu. Ingatkan marah, tapi lagi suka. Bayaran masuk untuk malam ni murah sikit cuma $30 kalau malam minggu $60. Sebelum masuk semua dapat tangkal neraka yang diletakan di tangan. kalau x da benda tu x boleh masuk.

Time nak balik lagi masalah, keluar je dari hotel tiba-tiba kereta Danny hilang kawalan. Nasib baik x bawa laju, tayar pecah. masalah lagi. Bawa pula jantan x da batang, pempuan x da barang. semua x tahu tukar tayar. kalau mereka x tahu, Danny lagi lah x tahu, tahu bawa jak. So, terpaksa call papa mintak tolong. malam-malam kedai dah tutup.Bila call jam 2 pagi apa lagi. kena marah lah, papa suruh Abg Man(Driver mama) datang tukarkan tayar.. selamat dekat dengan rumah.. kawasan kejadian. lebih kurang 20minit. sebelum Abang Man datang kena maki dengan papa. sebab papa tahu Danny pergi noty dekat club. nak tipu pon x boleh. sebab kawan papa nampak.

hampir jam 3 baru sampai rumah, Malam ni Joe tidur bilik Danny,dia x berani nak balik rumah. takut mama dia marah-marah.padan muka dia. Zara dan Qeila selamat diposkan dekat rumah dia orang. Inilah akibatnya suka noty2 dengan anak dara orang & noty2 di disco. Tuhan bayar Cash je, x payah nak hutang-hutang..hehehe..