Wednesday, December 7, 2011

Ombak Rindu

~Ombak Rindu~




Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu



Tuesday, November 29, 2011

Best Lagu Ni

video

Serious..
Menyesal  lepaskan dia.
Mungkin itu jalan terbaik untuk saya
Semoga dia bahagia dengan orang boleh menjaga dia..

Terima kasih kerana sudi menjadi teman istimewa.. Saya mendoakan agar dia sentiasa bahagia. 
Jadikan apa yang berlaku sebagai satu kenangan..


Wednesday, November 23, 2011

Jatuh Cinta Lagi

Hola to all, tengahari yang dingin ni. Saya ingin berkongsi cerita dengan kamu semua. Ini cerita tentang cinta baru saya. Cinta yang paling hot 2011. Terima kasih kepada ayahanda saya yang menemukan jodoh untuk saya. Hadiah yang paling bermakna dalam hidup saya sepanjang 23 tahun hidup di dunia ini.

Nak tahu siapa yang saya maksudkan. Nama dia Buggatti Veyron. Ini memang nama sebenar. Hadiah dari Dad saya. Thanks dad. Saya sangat terharu dengan pemberian ni. Insha Allah saya akan buat yang terbaik untuk PHD saya. Doakan kejayaan saya.

Friday, November 11, 2011

So Tired

Urmmm.. Lama sudah tidak buka blog ni. Terjah blog teman-teman memang jarang sekali. Bila dapat on9 pon cuma seketika jak.. Saya memang tak ada masa nak update. Terlau sibuk dengan macam-macam persiapan.

Kalau boleh hari-hari nak update, mau layan FB. kadang-kadang rasa jealous dengan kawan-kawan yang 0n9 24jam.

Sekarang saya sedang busy dengan research yang semakin gila dan terus mengila. Tak tahu macam nak habiskan 4 tahun dengan benda yang gila macam ni. Rasa macam dah buat keputusan yang salah. PHD bukan sesuatu yang mudah.. Kalau tak betul2, sure boleh jadi gila.

Doakan saya dapat habiskan PHD saya dengan jayanya. After 4 tahun baru boleh fikir pasal Cinta.. selamat tinggal cinta.. selamat datang sayang.:)

Thursday, October 13, 2011

Sorry! Sorry! Sorry!


I want to apologize to someone. I know, I'm very hot-tempered. I do not think before talk. I like to blame things that are not identified. I did this all because I really love with you. I love you forever. love u baby! pardon me. Promise not do it again. I miss our happy moments of time together. once again I apologize to you.

Thursday, September 1, 2011

Kau Memang Sial.

Cerita ini berdasarkan kisah benar yang terjadi pada pada rakan saya. Teman baik saya.. Teman laman sosial. Teman di kala saya kesunyian. Namun, saya tidak akan mendedahkan siapa rakan saya. Sebenarnya, saya bukan lah seorang penulis yang professional seperti penulis lain. Bahasa Melayu teramat teruk. So, I try tulis dalam bahasa Melayu Malaysia. Okay.. selamat membaca dan menilai kebodohan putera dan puteri ini. Ianya untuk pengajaran semua.


Bermulalah kisah Si putera dan peteri…


Putera merupakan seorang penuntut di sebuah IPTA yang sangat terkenal di Semenanjung Malaysia, salah satu IPTA yang bakal melahirkan generasi cendiakawan. Manakala puteri juga menuntut di IPTA yang sama. Ceritanya bermula apabila Putera dan puteri saling mencintai antara satu sama lain. Maka terjalinlah bibik-bibik cinta antara mereka berdua.

(Sumber: ustaz dari sebuah IPTA.)

Jika dilihat pada paras rupa, puteri seorang yang sangat jelita, cantik & ayu.. sesiapa yang melihatnya pasti akan berahi.. puteri seperti bunga yang sedang mekar.. ibarat langit dengan bumi jika dijodohkan dengan putera.. tapi.. si putera biasa-biasa jak. Udahlah perasan macho.. handsome.. kacak & gagah.. Walhal biasa-biasa jak.. saya bukan jaloz dengan putera.. tapi itulah hakikatnya.. dasar JANTAN tak sedar diri. Plzzz lah... (Sumber: laman sosial puteri dan putera.)

Kini udah bertahun mereka bercinta. Mereka sangat mesra. Seperti belangkas. (belangkas ialah seokor binatang yang menyerupai labi-labi ataupun kura-kura). Dimana ada putera disitu ada puteri. Tapi.. sayang seribu kali sayang. Akhirnya semua keburukan, penipuan dan kebodohan putera terbongkar. Sebelum ini, puteri pernah syak sesuatu dengan putera. Dia syak yang putera mempunyai ramai scandal selain dari dia. (Sumber: kamus dewan bahasa dan pustaka & ustaz IPTA & scandal IPTA.)


Namun, putera sering menafikan apa yang diperkatan oleh puteri. Menurut puteri, dia pernah terbaca SMS dari salah seorag scandal putera. Tiba-tiba Puteri rasa pelik.. Why putera SMS with Jantan.. Putera say “i, u, sayang, miss u, love u..” SMS from scandal dia.. Then, putera reply pon benda yang sama. But, putera pertahankan jua semua hujah dia. Masa ini, memang puteri DIPERBODOHKAN oleh putera yang penipu besar ni. bestkan dapat BF macam ni. sweet nya. Kalau macam ni pasti tak keluar bilik mereka. Iyalah, kalau udah sayang2.. mesti buat sayang2 sekali. (Sumber: Puteri semasa di laman sosial.)


Kebetulan pula, putera punya ramai teman di FB.. semua teman di FB sama dengan teman saya. So, apa lagi.. Mulakan operasi terjah menerjah. Sebenanya putera seorang GAY kelas atasan. High class punya. Dimana ada persidangan di situ dia akan menyundal. Kerja dia, cari jantan. AWAS!!! Jika anda seorang JANTAN atau LELAKI kacak, handsome & cute.. berhati-hati dengan putera ini. Pasti anda akan digoda.. (pesanan oleh penaja..) jika mengikut firasat.. Putera ni kategori BISEX... (BISEX ni.. lelaki pon dia romen.. BETINA pon dia main, bahasa mudah.. DUA ALAM.. depan belakang putera JOLOK).. dia boleh TOP.. BOTOM pon boleh... sape yang kategori mak hayam pasti bisa mengerti ayat ni. (Sumber: Teman-teman laman sosial bersama scandal.)


Ramai student IPTA tersebut udah terperdaya dengan janji manis putera ini. Kebetulan saya chat dengan scandal pertama dia. Seorang yang warak. Sering bersongkok. Bila korek punya korek. Akhirnya dia mengaku. Itu pon setelah putera tinggalkan dia kerana dapat yang lebih handsome, cute, putih, gebu, slim & comel. I mean, budak tu mengadu macam-macam. Putera janji akan jaga dia dikala dia senang atau susah. Then, mereka sanggup menjadi MPP dengan tujuan mereka boleh dekat, sering berjumpa. Tapi itu semua sekejap jak. Menurut pepatah dahulu kala... Habis madu sepah dibuang. Paling sedih bila budak itu telah dinodai oleh putera. Mereka telah terlanjur. Iya-iya lah melakukan hubungan seks songsang. Saya ngak pasti siapa yang fuck siapa. Jika mengikut cerita budak tu, dia relakan saja apa yang dibuat oleh putera. Kalau setakat isap dan kulum-kulum. Itu udah menjadi perkara biasa. Kiss lagi biasa. Very the keji noks.. Pernah satu ketika, budak itu dipaksa untuk melakukan seks secara paksaan. Putera cuba menggoda budak tersebut, konek budak itu digintilnya, diusap, dikulum sehingga keluar air mazi nya. Putera memaksa budak itu untuk melayan nafsu serakahnya.

(Sumber: Budak malang IPTA terkenal merangkap scandal no1)


Scandal kedua putera merupakan best friend saya di laman sosial. Saya kenal putera terlebih awal. Dari friends putera, saya pon add. So, kami sering borak about assignment. Kebetulan kawan putera tu amik bisnes. So, banyak paper yang dia amik. Finance, marketing, account, finance 2, dan macam-macam lagi. Kami sering tukar assignment. Untuk habiskan master saya, saya perlukan banyak jurnal & bahan-bahan dari dia. So, dari situlah mulanya kami menjadi rapat. Saya syak yang dia ada hubungan, sebabnya dalam blog dia, ada banyak pic mereka berdua. Pic yang amat menyakitkan hati bila orang melihat. Bila tanya dia still tidak mengaku. Saya lebih muskil bila setiap kali chat, mesti putera bersama dia. Tidur rumah dia. Bayangkan, semasa dia praktikal & putera pon praktikal. Mereka boleh lagi tinggal bersama. Sedangkan rumah putera dekat dengan tempat praktikal.

(Sumber: scandal putera yang agak cute,comel,slim putih dan gebu: tahun 2010.)


Scandal 3 merupakan seorang budak.. baru belasan tahun.. putera kenal di laman sosial jua. Kononnya budak itu mampu mendengar masalah yang dihadapi oleh putera. So, dikala putera kesunyian. Putera mengajak budak tersebut melakukan web cam sex. Putera akan “MELANCAP” (Memegang konek @ batang sambil mengoncang2kan). Menurut budak tersebut, dia tertarik dengan konek putera disebabkan tahi lalat yang terdapat di batang putera. Bodoh betul budak ni. if dia mau tahi lalat. Tak perlu lah “Melancap”. Tapi, budak ini sangat bijak. Dia telah merakamkan semua aksinya bersama putera sebagai koleksi dikala dia sunyi. So, untuk mendapatkan bukti saya telah mebayar kepada budak tersebut. Memang lumayan.. Sehinggakan dia mampu membuatkan putera ketagih. Kau memang bodoh putera. Siap ada muka lagi. Itu yang saya cari selama ini.

(Sumber: budak yang tak berapa nak cute, sangat berbudi bahasa J )


Cerita scandal 4,5,6,7,8,9....18 saya kena ringkaskan sebab masa tidak mengizinkan.. Majoriti dari IPTA yang sama.. cara yang digunakan adalah sama iaitu guna laman sosial dan Yahoo Messenger. YM digunakan untuk melakukan cam sex. Bila sudah terpancut, dia akan puas. Beratus orang dia telah cuba. Hebat kan? Bukan setakat itu saja. Putera juga melakukan hubungan sejenis dengan JANTAN di IPTA. Menurut 7 orang mangsa. Mereka “BEROMEN + BERSETUBUH” di dalam bilik putera ketika roomatenya balik kg or pergi ke class. Kalau setakat minyak pelincir tu. Memang sentiasa ada dalam bilik putera. Tujuannya mudah nak fuck orang.


Urrmmm.. pasti ramai yang bertanya kenapa saya bisa mencongkil semua kejahatan yang dilakukan oleh putera. Jawapan dia hanya satu. Putera telah menipu saya. Putera telah berjanji tidak akan menduakan saya. Why putera tipu saya. Putera say, saya lah orang yang terakhir dalam hidup saya. (udah lebih dari satu kan jawapan dia?) Setelah saya mendapat semua bukti. Setelah saya kumpul semua bukti. Saya akan beri kepada semua scandal dia. Bertapa BABI-nya perangai putera. INGATLAH putera, kau telah rosakan masa depan orang lain. Kau tinggalkan begitu sahaja. Kau telah rosakan seorang ustaz yang baik di mata masyarakat. Kau rosakankan teman baik saya, kau rosakan teman2 IPTA kau. Hampir semua orang putera ingin rosakan.


Saya paling sedih bila mendengar luahan dari best friend saya. Bila BFF saya tanya sama putera. Putera tidak pernah mengaku. Sehinggakan saya sendiri memberi bukti. Setelah bukti diberi. Putera masih menafikan. So, saya ambil keputusan memberi tahu puteri.. masa inilah saya luahkan rasa tak puas hati kepada puteri. Namun, puteri tidak percaya dengan kata2 saya. Okay fine, saya send 2-3 pic bogel putera. Gambar dia sedang melancap, gambar dia terpancut. Semua saya bagi. Pasti puteri simpan buat koleksi. Iyalah, dapat tengok batang BF sendiri kan. Entah2 puteri framekan terus dalam bilik buat koleksi. Maaf ya puteri.saya perlu lakukan ini.. demi awak..saya sanggup lakukan apa saja... I LOVE u Puteri.. Puteri.. sila jangan syok sendiri. Itu Cuma gurauan semata2.


Tapi memang PUTERI masih tidak percaya dengan saya. Putera memang bijak. Dia manipulasikan cerita. BAHAWA..saya punya scandal dengan best friends saya. Yang itu lagi ANJING punya perangai. Mcm BABI SONDOL punya perangai. Kau dah main dengan saya, teman saya, best friends saya. Boleh kau kau tinggalkan macam itu saja? Ayat-ayat manis putera membuatkan puteri percaya 100%.


Akhinya..... berlakulah babak yang amat menyedihkan.....saksikanlah....


Setelah 1 minggu kejadian berlaku, putera dan puteri telah BLOCK saya dalam laman sosial. Bagi mereka saya telah menghancurkan hubungan mereka. Namau saya tak bodoh, saya punya ramai spy. Setiap status yang diupdate oleh puteri bisa dilihat oleh teman2 saya. So,puteri masih boleh terima putera sekarang ni walaupun dia tahu yang putera seorang penipu anak bangsa, PENIPU JANTAN2 CUTE DAN COMEL di IPTA. Pernah melakukan hubungan sejenis dengan JANTAN2...


Bagi puteri, dia sangat gembira apabila mendapat tahu yang bakal suaminya seorang gay yang bakal mengulung IJAZAH. Dia sangat senang. Namun dia akan sedih bila putus cinta sama putera. Woi.. Puteri... belum tentu lagi putera nak kawin dengan kau. Sebab dia gay. Jiwa dia semua kepada Jantan2.. kau memang BODOH.. Perempuan cantik, solehah dan beriman hanya untuk orang yang beriman. Bukan untuk putera yang PENIPU BESAR dan macam SETAN. Manusia Plastik.


Sampai kapan pon saya tak bisa memaafkan apa yang putera lakukan kepada saya. Saya hanya akan maafkan jika putera berani buat pengakuan secara terbuka... or, minta maaf kepada mereka yang pernah “beromen” dengan putera sama ada secara rela mahupun sukarela.. mahupun secara dipaksa... putera perlu berkata jujur kepada scandal dia.

Puteri..saya mau beri nasihat kepada puteri. Puteri sanagt cantik.. sangat sweet.. banyak jantan yang lebih baik dari putera. Nape puteri tergilakan dia? Sebab kat konek dia punya tahi lalat? Or panjang konek dia 8cm.. itu yang mebuatkan puteri teruja ya? If ya, lupakan saja. Mau kata puteri tak pandai, udah mau grad kan. Tak kan sik boleh pikir mana jantan & pondan? Tak apa, saya single sekarang ini. So, if mau.. berapa hantaran? 80K, 100k. Berapa jak boleh saya bayar. If tak cukup. 1juta. Mau? Tak mau x pa, peluang datang sekali jak.



PUTERA....Teruskan dengan lakonan kau.. kau manusia paling keji saya pernah jumpa.. kau lah pembohong. sampai kapan saya tak maafkan kau.

Saturday, August 20, 2011

Bengang

Semalam... seharian saya keluar bershopping bersama dia..
Dari petang sampailah pagi
ingatkan bila udah malam orang akan kurang...
semua itu silap... lagi malam.. lagi ramai orang...
sehingga jam 5 pagi..
jalan masih jem...
terutama di uptown dan jalan TAR..

Antara tempat yang sempat kami lawati:-
1.Jalan TAR
2.Time Square
3.Sogo
4.Pavilion
5.Uptown
6.KLCC

Kali ni saya dengan dia memang shopping tak ingat dunia..
Kalau ikutkan ragam dia.. semua dia nak beli..
Berapa guni duit dia bawa..saya pon tak tahu..
Kiranya utuk tahun ni... color baju kami adalah sama...
Tiba-tiba tema raya bertukar dari purple kepada hijau..
memang pelik bin ajaib...

Okaylah, di Pavilion.. saya masuk 1 butik yang agak terkenal..
tiba-tiba kami ternampak baju Melayu yang agak cantik..
ingatkan harga dia dalan rm200-300...
bila masuk jak.. harga dia RM 999.00

memandangkan udah berkenan.. So, apa lagi..
beli ja lah.. kami beli 6 pasang...
untuk family dia & saya..
So, dpt diskaun 50% untuk setiap satu sebab beli melebihi 3 pasang..
bestkan.. jarang butik di pavilion beri diskaun..
rasa agak terkejut jua...

Kain dia import from India.. kira ada campuran silk..
warna pon agak unik.. hijau + bintik hitam..
Raya pertama nanti saya upload dalam blog ya..

P/s.....
Tq kepada dia yang seharian temankan saya..
TQ belanja saya berbuka puasa...
Tq bagi tumpangkan kereta BMW baru dad dia..
(walaupun pinjam dad punya, macam kereta sendiri jak)
TQ belikan saya 1 set perfumet Tommy Hilfiger berharga RM499..
Sekali bersahabat.. Selamanya bersahabat..

tunggu entry seterusnya..

tamat........................


Friday, August 19, 2011

Jom Bersukaria

Assalamualaikum...

Hari ni 20hb.. Hari yang sangat bermakna bagi saya.
walaupun masih kepenatan..
saya cuba untuk tersenyum.

Actually saya baru jak sampai di KLIA
ketibaan saya disambut oleh untie,uncle & kazen yang cute tu..
kalau dulu saya boleh peluk cium dengan dia..
sekarang rasa sangat shy, coz dia udah mau kawin kan..
:)

Petang ni saya ada date dengam my sayang...
sangat tak sabar..
Saya harap sesangat dia tak sesat macam dulu..
GPS udah beli.. Ipad 2 pon ada GPS..
So, tolong gunakan sepenuhnya..




Monday, August 8, 2011

Do i care..


Urmmm.. Today i am very happy.
u know..
i tak perlu nak emo lagi.
i dah okay..

Kalau dari dulu macam ni kan best..
1 tahun i tak dapat jumpa dia.
Akhirnya minggu lepas i dapat jumpa dia..

Bila jumpa semua dh berubah..
Lagi comel dari dulu. Cute sesangat..
Dalam FB nampak lain.. bila jumpa.. lagi lain..
Perubahan yg sangat drastic
Kalau boleh mau jua peluk cium.. Tapi fasting lah pula..

Sebelum i balik rumah.. i jumpa dia dua kali..
i berani sumpah.. sampai kapan pon i x kan lupakan dia..
dulu... kini... dan selamanya untuk dia...

i really sayang kat dia.. InsyaAllah raya ni i akan jumpa dia lagi..

Tuuutttttt.... pesanan untuk my dear..
Tq sebab jumpa i... i sayang u..
Thanks sebab hantar i dengan family di KLIA..
SUMPAH.. i sayang u...

Ingat.. u jangan sedih-sedih ya..
u jangan mudah percaya dengan orang..
Orang di luar tu semua penipu.. u jangan tertipu untuk kali seribu ya.
Ingat!!! i pon tak kan curang dengan u...
i x sama dengan orang yang u pernah kenal..

Biarkan orang diluar tu.. jangan pedulikan dia..
Kalau boleh.. u block jak penipu2 tu dari hidup u..
U.. I miss u 4 ever..
Happy Fasting...




Friday, July 29, 2011

Pendedahan scandal dulu, kini dan selamanya!



Urmm.. Kau boleh tipu saya untuk mepengaruhi orang lain. Kau block saya saya FB? Kononnya kau tak ada hubungan dengan saya. kau memang silap. Kau buat hidup saya kucar kacir dengan orang yang saya sayang selama ini.

Kau ingat perlu ingat.... semua bukti keburukan yang kau lakukan dengan saya dengan semua scandal kau bakal terbongkar. Kau tunggu dan lihat jak.. kau memang manusia plastic.. Kau manusia durjana.. Macam sial.

Saya bagi masa dalam bulan ini untuk kau minta maaf sama saya. Saya tak peduli apa yang berlaku. Jangan sampai semua yang kau buat sama saya didedahkan. Ramai rakan kau yang dah bagi maklumat sama saya. So, saya ada bukti.. ITU kau....



Just wait untuk entry yang seterusnya... Berani buat, berani tanggung.. Saya berada di tempat yang betul...

Thursday, June 30, 2011

Sejarah Mungkin Berulang

Sejauh mana mampu bertahan

Sampai bila harusku kenang

Setiap kali bertentangan

Tiada ketenangan

Cemburumu merantai hati

Meleburkan semangat diri

Bila aku kenangkan kemanisan lalu

Semua itu ku ketepikan

Andaiku turut rasa hati

Telah jauh ku bawa diri

Tapi kemaafanku lahir dari hati... mengatasi

Sejarah mungkin berulang

Walau engkauku maafkan

Oh kekasih

Tapi mungkin hanya sementara

Keinsafan di hatimu

Berpanas hujan berembun

Tak pernah ku hiraukan

Asal dapat memenuhi

Segala keinginan hati

Ku bina istana cinta

Dihiasi lukisan rindu

Indahnya pada di luar

Tapi penuh kepalsuan

Bila ku tiada

Terbuktilah

Betapa aku pula di sisimu

Monday, June 27, 2011

Thanks God


Wow.. Thanks God. Semua telah engkau permudahkan untuk saya. Saya sangat senang apa yang kau berikan pada saya. Sangat senang bila sudah temu kebahagian yang udah lama saya inginkan. So, moral of the story.

  • Jangan jadi buaya darat.
  • Patah tumbuh, hilang diganti yang sama.
  • Setialah pada yang satu.
  • Jangan tamak haloba.
  • Janji is nothing.
  • Orang tamak memang selalu rugi.
  • Setialah pada yang satu.
  • Sentiasa ambil berat tentang orang yang tersayang walaupun kita busy macam mana pon.

Sekarang hidup aman tanpa sebarang masalah & Penghalang. Thanks God.

Tuesday, April 26, 2011

OMG..Saya Udah Kembali!

Urmm.. Sudah lama tidak conteng-conteng di blog saya. Kangan sama teman, kangan sama blogger. Ramai teman yang tertanya di mana saya menghilang. Sebenarnya saya bukan menghilang. Cuma berehat seketika untuk chating dan sebagainya.

Saya perlu fokus untuk study saya. Siapa yang masih belum tahu. Saya sedang berusaha gigih untuk menghabiskan PHD saya yang berbaki bertahun lagi. Bilik, rumah, dan kereta dipenuhi dengan buku buku.

So, wish me good luck.

Thanks..

Saturday, February 26, 2011

Miss Someone

Aku ingin engkau ada disini

menemaniku saat sepi

menemaniku saat gundah

berat hidup ini tanpa dirimu

ku hanya mencintai kamu

ku hanya memiliki kamu

aku rindu setengah mati kepadamu

sungguh ku ingin kau tahu

aku rindu setengah mati

meski telah lama kita tak bertemu

ku slalu memimpikan kamu

ku tak bisa hidup tanpamu

aku rindu setengah mati kepadamu

sungguh ku ingin kau tahu

ku tak bisa hidup tanpamu

aku rindu

Wednesday, January 19, 2011

Cinta Itu Buta


Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Hello, salam soreh. Saya sangat sibuk bangat. Udah ada kerja, udah berpunya dan udah berpacaran lagi. Iya iya lah, patah tumbuh hilang berganti. Pernah jua patah hati, tapi tiada yang mau gantinya. Tapi, Alhamdulilah. Semuanya udah okie. Hari demi hari coba melupakan #@!&!@*&. Pada mulanya amat sukar. Tapi lama kelamaan udah bisa hidup tanpanya.

Masih teringat semasa mencintai beberapa orang dalam satu masa. Sudah semestinya amat sukar. Ada kalanya tersalah send mesej. Tersalah janji sama mereka. Tapi, semuanya berjaya diatasi dengan kata-kata yang agak manis. Coba bayangkan, saya punya scandal di Brunei, Malaysia & Indonesia. Dalam masa yang sama, saya perlu menjaga kesemuanya. Memang sukar bangat.

Secara jujurnya, sudah berpuluh orang yang menjalinkan hubungan dengan saya. Tapi semua seolah tidak memahami apa kehendak saya. Saya coba turuti kehendak mereka, tapi saya seolah dipermainkan. Udah tentu kecewa sama sikap mereka. Tapi, saya amat tertarik dengan @#$%^&. Iya, dia seorang yang amat unik, pemarah,emosi dan baik hati. Kenapa setiap kali orang yang saya minati dan sayangi tidak suka sama saya. Saya tak tahu apa kesalahan yang saya lakukan. Apa yang dia mahu saya turuti. Semua sanggup saya lakukan.

Hidup kita seperti roda. Ada kala di atas ada kala di bawah. Kalau hari ni dia tolak cinta saya, esok lusa pasti dia akan merasa benda yang sama. Sumpah!!! saya tidak menyesal kenal dengan dia walaupun dia udah beberapa kali kecewakan saya.